Open dag ESD-SIC en ASBR op 23 september

Banen & Stages  www.asbr.nl/esd

 

logo ESD SIC 150x150In Farmsum/Delfzijl staat één van de grootste siliciumcarbidefabrieken ter wereld, die van ESD-SIC. Het halffabricaat siliciumcarbide dat zij produceert wordt onder andere toegepast in slijp- en polijstmiddelen, dieselroetfilters en als toevoegingmiddel voor de gietijzerindustrie. Als innovatief en maatschappelijk verantwoord bedrijf produceert ESD-SIC bv hoogwaardige kwaliteit op een uiterst duurzame en efficiënte wijze. Wat velen niet weten; vooral op milieutechnisch en procestechnologisch gebied is ESD-SIC het voorbeeld voor de SIC wereldmarkt. ESD-SIC kenmerkt zich door een hoge betrokkenheid van haar medewerkers bij het bedrijf in een technisch geavanceerde en innovatieve omgeving. Toch heeft ESD-SIC steeds meer moeite om aan goed hoger opgeleid personeel te komen. Dit terwijl zij groeiende is en de komende periode maximaal kan profiteren van het gunstige prijsniveau. Zij organiseert op 23 september aanstaande in samenwerking met ASBR YouManagement een open dag.

HR Manager Greetje Schut van ESD-SIC licht de keuze toe. “We merken dat de behoefte aan hoger opgeleide werktuigbouwkundigen, chemisch technologen en elektrotechnici bij ons sterk groeit, we kunnen er per direct wel 10 aanstellen. We hebben op zeer korte termijn nieuw potentieel nodig om al onze ambities waar te maken. Uiteraard nemen wij alleen genoegen met de besten uit de markt, maar we merken dat de aanwas stokt. ‘Onbekend maakt onbemind’ zou je haast denken, kandidaten die bij ons over de vloer zijn geweest, zijn namelijk onder de indruk van onze plant. Zo kwamen we samen met ASBR op het idee om eind september een open dag te organiseren voor belangstellenden. Zij deden dit de afgelopen jaren met succes bij vele andere klanten, we geloven in de aanpak”. Jaap de Winter van ASBR vervolgt. “Op eerdere open dagen hadden we steevast tussen de 100 en 150 belangstellende sollicitanten. Veelal bij technisch georiënteerde bedrijven. Hoger opgeleide technici zijn bij uitstek een doelgroep die zich graag laten overtuigen door een technisch geavanceerde werkomgeving. Ook ESD-SIC mag trots zijn op haar moderne fabriek, we stellen deze graag gezamenlijk open voor HBO en WO opgeleide technici”.

Door het snelle economische herstel van de afgelopen maanden, vissen vele industriële bedrijven ogenschijnlijk in dezelfde vijver, terwijl het aanbod schaars is. Vele bedrijven klagen maar moeizaam aan personeel te kunnen komen. Heeft ESD-SIC hier ook niet gewoon last van? “Dat mag dan zo zijn, maar de oude wervingsmethodiek is ook niet altijd even passend” vervolgt Jaap de Winter. “Kandidaten reageren niet zomaar meer op een advertentie. Ze willen voordat ze überhaupt reageren contact hebben met het bedrijf, de sfeer proeven, weten welke ontwikkelmogelijkheden zij hebben, collega’s spreken en zien wie hun leidinggevende gaat worden. Natuurlijk kennen kandidaten hun marktwaarde, maar het past ook helemaal bij deze tijd om actief na te denken over je eigen carrière en bij voorbaat stil te staan bij toekomstperspectief. Tijden zijn veranderd, de open dag voorziet in al deze facetten”.

Greetje Schut besluit met enige trots, “we kijken erg uit naar de open dag. We merken soms dat kandidaten terughoudend zijn om te solliciteren in primaire industrie. Deze kandidaten zijn extra welkom, we gaan ze verrassen met onze moderne fabriek. In Farmsum staat namelijk de meest milieuvriendelijke en energiezuinige siliciumcarbidefabriek worldwide. Iedereen is 23 september van 10:00 tot 12:00 welkom”!