Vacatures:

Monteur E&I

Ter versterking van de ETD afdeling bestaande uit 3 monteurs en een groepsleider is ESD op zoek naar een E&I Monteur (dagdienst).

De uitdaging:

Je bent werkzaam op de afdeling Elektrotechnische Dienst waar je samen met je collega’s, na een gedegen inwerkperiode, zelfstandig problemen oplost. In deze veelzijdige functie kom je in aanraking met zowel hoog,- midden- alsmede laagspanning, transformatoren en PLC’s.
Binnen ESD-SIC word je in de praktijk verder opgeleid. Naar behoefte zullen echter ook externe opleidingen gevolgd moeten worden. Je bent bereid om eens per 4 weken consignatie te lopen.

Kandidaten die enige jaren ervaring hebben in een productieomgeving hebben een pré maar ook kandidaten die net van school komen en deze functie als een uitdaging zien zijn van harte welkom om zich te melden.

 

Voor de hele functieomschrijving zie Vacature Monteur E&I

 

 

 

Stages:

ESD-SIC bv biedt studenten met studierichting HBO E, die een afstudeeropdracht, een stageadres of meteen na afloop van hun studie aan de slag willen bij een chemisch productiebedrijf, een interessante uitdaging. Wij hebben op dit moment twee afstudeeropdrachten. Tijdens het maken van deze opdracht krijg je een beeld van onze firma en kunnen wij aangeven welke mogelijkheden er zijn voor jouw toekomst. Ben je ambitieus en wil je afstuderen en werken bij een bedrijf met vele mogelijkheden, dan heb je nu de kans.

 

Opdracht 1 – onderzoek de oventransformatorregeling, nu met stappen, mogelijk kan het traploos?

 

ESD-SIC bv produceert SiC. Dit vindt plaats door SiO2 (zand) en C (koolstof) onder hoge temperatuur met elkaar te laten reageren. De benodigde temperatuur > 2500 C, wordt gerealiseerd door een hoge stroom door een, in het reactiemengsel aangebrachte grafietkern, te laten lopen. De kern functioneert daarbij als een soort ‘verwarmingslint’. De hoeveelheid stroom door de kern wordt geregeld met een transformator, waarbij stapsgewijs het spanningsverschil over de kern kan worden verhoogd. ESD-SIC wil de mogelijkheden onderzoeken om dit traploos te laten verlopen om zodanig de ovens optimaal te belasten.

 

Opdracht 2 – onderzoek naar optimaal ovenweerstand en verliezen

 

ESD-SIC bv produceert SiC. Dit vindt plaats door SiO2 (zand) en C (koolstof) onder hoge temperatuur met elkaar te laten reageren. De benodigde temperatuur > 2500 C wordt gerealiseerd door een hoge (wissel)stroom door een in het reactiemengsel aangebrachte grafietkern te laten lopen. De kern functioneert daarbij als een soort ‘verwarmingslint’. De weerstand van deze kern speelt een rol bij het uiteindelijke vermogen dat aan de ovens wordt toegevoerd. ESD-SIC wil onderzoeken wat de optimale weerstand van de kern is, behorende bij het gewenste vermogen en regelgrootheden van de installatie (transformator en secundaire circuit). Daarnaast wil ESD-SIC onderzoeken of er een relatie kan worden gelegd tussen de weerstand van de grafietkern bij start van de oven (koud) en wanneer de oven volledig in bedrijf is.

 

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de afdeling HR,  Saskia ten Bokum (mail: hr@esd-sic.nl of telefoon: 0596-637253.