Vacatures:

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures bij ESD.

 

Stages:

ESD-SIC bv biedt studenten met studierichting HBO E, die een afstudeeropdracht, een stageadres of meteen na afloop van hun studie aan de slag willen bij een chemisch productiebedrijf, een interessante uitdaging. Wij hebben op dit moment twee afstudeeropdrachten. Tijdens het maken van deze opdracht krijg je een beeld van onze firma en kunnen wij aangeven welke mogelijkheden er zijn voor jouw toekomst. Ben je ambitieus en wil je afstuderen en werken bij een bedrijf met vele mogelijkheden, dan heb je nu de kans.

 

Opdracht 1 – onderzoek de oventransformatorregeling, nu met stappen, mogelijk kan het traploos?

 

ESD-SIC bv produceert SiC. Dit vindt plaats door SiO2 (zand) en C (koolstof) onder hoge temperatuur met elkaar te laten reageren. De benodigde temperatuur > 2500 C, wordt gerealiseerd door een hoge stroom door een, in het reactiemengsel aangebrachte grafietkern, te laten lopen. De kern functioneert daarbij als een soort ‘verwarmingslint’. De hoeveelheid stroom door de kern wordt geregeld met een transformator, waarbij stapsgewijs het spanningsverschil over de kern kan worden verhoogd. ESD-SIC wil de mogelijkheden onderzoeken om dit traploos te laten verlopen om zodanig de ovens optimaal te belasten.

 

Opdracht 2 – onderzoek naar optimaal ovenweerstand en verliezen

 

ESD-SIC bv produceert SiC. Dit vindt plaats door SiO2 (zand) en C (koolstof) onder hoge temperatuur met elkaar te laten reageren. De benodigde temperatuur > 2500 C wordt gerealiseerd door een hoge (wissel)stroom door een in het reactiemengsel aangebrachte grafietkern te laten lopen. De kern functioneert daarbij als een soort ‘verwarmingslint’. De weerstand van deze kern speelt een rol bij het uiteindelijke vermogen dat aan de ovens wordt toegevoerd. ESD-SIC wil onderzoeken wat de optimale weerstand van de kern is, behorende bij het gewenste vermogen en regelgrootheden van de installatie (transformator en secundaire circuit). Daarnaast wil ESD-SIC onderzoeken of er een relatie kan worden gelegd tussen de weerstand van de grafietkern bij start van de oven (koud) en wanneer de oven volledig in bedrijf is.

 

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de afdeling HR,  Saskia ten Bokum (mail: hr@esd-sic.nl of telefoon: 0596-637253.