Gezondheid en veiligheid

ESD-SIC wil een aantrekkelijke werkgever zijn en zijn personeel een gezonde en veilige werkplek bieden. Informatie en onderwijs vormen hier een onderdeel van, evenals een jaarlijkse preventieve gezondheidscontrole van onze personeelsleden.

ESD-SIC werkt actief aan de verbetering van zijn veiligheidsprestaties en om een gezonde en veilige werkplek te bevorderen. Hierbij worden ook de negatieve gevolgen van bedrijfsoperaties voor het milieu en de nabije omgeving meegenomen. Zowel ESD-SIC-personeel als externe adviseurs worden hier nauw bij betrokken.

Zowel ESD-SIC’s eigen personeel en het personeel van derden moet bekend zijn met de algemene veiligheidsregels en de specifieke risico’s met betrekking tot het productieproces voorafgaand aan werken op de bedrijfslocatie van ESD-SIC. Deze zijn vastgelegd in de ESD-SIC-veiligheidsregels. Een samenvatting van deze veiligheidsregels wordt getoond op de toegangsinstructie en in de veiligheidsbrochure, die wordt uitgegeven nadat de toegangsinstructie is geëindigd.

De toegangsinstructie wordt geboden in drie talen (NL, ENG, DE). De geldigheidsduur is 1 jaar!