Bedrijfsprofiel

ESD-SIC is daadkrachtig op weg naar een nieuwe koers van duurzaamheid, vergroening, CO2-vermindering en ketensamenwerking. Onze fabriek is al een van de grootste siliciumcarbidefabrieken ter wereld.

ESD-SIC stond al bovenaan in de wereldwijde SiC-markt, met name qua het milieu en procestechnologie. We willen deze positie verder consolideren door duurzame grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot te verlagen en energie te besparen, alles in nauwe samenwerking met regionale ketenpartners, stakeholders en de gemeenschap. ESD-SIC is een innovatief en maatschappelijk verantwoord bedrijf en produceert tot 65.000 ton hoogwaardige, halfafgewerkte SiC, conform zeer strikte milieu-eisen.

De productie en het verwerken van siliciumcarbide en de verschillende milieu-installaties vereisen een grote mate aan kennis en expertise in het gebied. Er is een grote mate aan technische kennis opgedaan door middel van innovatieve ontwikkelingen binnen ons eigen bedrijf. Dit geeft ons een voordeel over onze concurrentie qua procestechnologie. Om onze wereldwijde nummer 1-positie in het produceren van hoogwaardige SiC op een zeer milieuvriendelijke en efficiënte manier te behouden, is voortdurende verbetering van het productieproces en procescontrole nodig. ESD-SIC is ’s werelds meest milieuvriendelijke SIC-producent.

Er zijn verschillende opties bij ons bedrijf om jezelf op verschillende terreinen en in verschillende disciplines verder te ontwikkelen.

Eigenschappen van ESD-SIC:

  • Een familieachtige sfeer
  • Platte organisatie met korte lijnen
  • Trotse werknemers
  • Ruimte om te ontwikkelen
  • We zijn een klein team en helpen elkaar